főoldalBemutatkozásAdóparadicsomokOffshore bankszámlaDíjak és csomagokPrivate bankingKész cégekGYIKKapcsolatOffshoreBLOG
keresés

Vissza
OFFSHORE.CO GYIK Adóparadicsomok Gy.i.k. Gibraltár

Milyen előírások vannak a jelentésekre és számviteli nyilvántartásokra vonatkozóan?

A Gibraltári cégeknek évente be kell nyújtaniuk a számviteli kimutatásokat. A jelentési előírások a  vállalkozás méretétől függően változnak. Egy kis cég, azaz ami megfelel a következő feltételek valamelyikének: a nettó árbevétel 4,8 millió GBP alatt, mérlegfőösszeg 2,4 millió GBP alatt, foglalkoztatottak átlagos száma 50 fő alatt, egyszerűsített mérleget adhat be.

A közepes méretű cégek, azaz, amelyek megfelelnek a következő feltételek közül kettőnek: nettó árbevétel 19,2 millió GBP alatt, de 4,8 millió GBP felett, mérlegfőösszeg 9,6 millió GBP alatt, de 2,4 millió GBP felett, és az átlagos foglalkoztatottak száma 50 és 250 fő között.  E cégeknek mérleget és egyszerűsített eredménykimutatást kell beadnia könyvvizsgálói jelentéssel együtt.

A nagy cégeknek, azaz, amelyek a következő feltételek közül kettőnek megfelelnek: nettó árbevétel 19,2 millió GBP felett, mérlegfőösszeg 9,6 millió GBP felett, és foglalkoztatottak száma évi 250 felett, mérleget, eredménykimutatást, és könyvvizsgálói jelentést kell benyújtaniuk. Kiemelendő, hogy a cég könyveit a Gibraltári bejegyzett székhelyen kell tartani.