főoldalBemutatkozásAdóparadicsomokOffshore bankszámlaDíjak és csomagokPrivate bankingKész cégekGYIKKapcsolatOffshoreBLOG
keresés

Vissza
OFFSHORE.CO Adóparadicsomok Európa Jersey Protected Cell Company

Jersey Protected Cell Company

Jersey Cell Companies

Mi az a Cell Company (CC)?

A CC egy olyan társasági forma, amely elkülönült jogi személyiséggel rendelkezik, ami lehetővé teszi hogy, egy cég eszközei és forrásait különböző "sejtek" között osszák szét.

Kétfajta Jersey Cell Company létezik, a Védett Sejt Társaság (Protected Cell Company (‘PCC’)), ami struktúrájában hasonlít a más jogrendszerekben létezőkhöz, de potenciálisan rugalmasabb, és a Bejegyzett Sejt Társaság (Incorporated Cell Company (‘ICC’)), ami egy új típusú társaság, és ahol minden egyes sejt különálló jogi személyiséggel rendelkezik.

A fő különbség a PCC és az ICC között, hogy a PCC 'Védett Sejtjei' (‘Protected Cells’) nem rendelkeznek jogi személyiséggel elkülönülten attól a társaságtól amelynek a részei, míg az ICC 'Bejegyzett Sejtjei' (‘Incorporated Cells’) mindegyik egy önálló társaság a saját jogán, és ezért elkülönült jogi személyiséggel rendelkezik, bár ezek a sejtek az ICC részét képezik.

A Társasági Törvény (Companies Law) szempontjából a Bejegyzett Sejtek (Incorporated Cells) tényleges vállalatok és a Védett Sejteket (Protected Cells) úgy kezelik, mintha vállalatok lennének. Ennek megvan az az előnye, hogy a Társasági Törvény alkalmazásában bizonyosságot ad minden egyes sejtnek az ezzel járó rugalmassággal, és hogy szinte minden amit egy vállalattal meg lehet tenni, vagy amit egy vállalat megtehet az egyes sejtek számára is nyitva áll.