főoldalBemutatkozásAdóparadicsomokOffshore bankszámlaDíjak és csomagokPrivate bankingKész cégekGYIKKapcsolatOffshoreBLOG
keresés

Vissza
OFFSHORE.CO Adóparadicsomok Európa Jersey Trust

Jersey Trust és a modern adótervezés

MI A TRUST?

A tröszt tehát úgy határozható meg, mint a tröszt-megbízottakra háruló olyan egyetemes kötelezettség, mely szerint a tröszt vagyonát a kedvezményezettek javára tartják és kezelik, összhangban a tröszt feltételeivel.

Tröszt létrehozható akár egy Megállapodással (Settlement), amelyet úgy az Alapító (Settlor), mint a Megbízott (Trustee) aláír, vagy egy Tröszt Nyilatkozattal (Declaration of Trust), amelyet csak a Megbízott (Trustee) ír alá. A tröszt Alapítója (Settlor) vagy kezdeményezője általában készít egy Kívánságlevelet is (Letter of Wishes) a Megbízott (Trustee) részére, és bár e kívánságlevelek nem kötelezőek a megbízottak (trustees) részére, ezeket általában figyelembe veszik.

A Trust előnyei

Ingatlanvagyon tervezés: A vagyon Trustra való átruházásával az Alapító (Settlor) már nem tulajdonosa ennek vagyonnak/eszközöknek és ezért IHT és öröklési illetékek/adók szempontjából ezek már nem részei az ő vagyonának.

Nincs jogi követelmény, hogy egy trustot bármely hatóságnál be kelljen jegyezni, és a trust megbízási okmány sem lehet hivatalos vizsgálódás tárgya; a trust privát megállapodás marad az Alapító (Settlor) és a Megbízottak (Trustees) között.

Trust létrehozásakor nincs eljárási illeték vagy egyéb pénzügyi/adó teher és egy trust létrehozásának a költsége nem túlzott szemben más komplex struktúrákéval.

A bíróságok szigorúan résen vannak a trustokat illető nyomozások ügyében és ezért ezek magánjellegűek maradnak, szemben a vállalatokkal és az alapítványokkal. Ha folyamodványt nyújtanak be egy bírósághoz akkor ott alaposan kivizsgálják az ilyen folyamodvány megalapozottságát mielőtt az ügyet tárgyalásra engedik.

A Trust hátrányai

Számos jogrendszer nem ismeri el a trust érvényességét és bármely ilyen vagyont/eszközt "szemfényvesztésnek" minősít és ezeket a vagyonokat/eszközöket és az ezekből származó bármely jövedelmet a trust jellegétől függően az alapító, vagy a kedvezményezett vagyonának/eszközének tekint.

A trust nem önálló jogi személy ezért nem is tulajdonosa a benne lévő vagyonnak. A vagyon tulajdonosai a Megbízottak (Trustees).

Egy trust használhatósági köre korlátozottabb, mint egy vállalkozásé, mivel ezt általában hosszabb távra hozzák létre és nem használják kereskedelmi célú szervezeti formaként.