főoldalBemutatkozásAdóparadicsomokOffshore bankszámlaDíjak és csomagokPrivate bankingKész cégekGYIKKapcsolatOffshoreBLOG
keresés

Vissza
OFFSHORE.CO Adóparadicsomok Európa Jersey

Jersey

Jersey, a Csatorna-Szigetek közül a legnagyobb, a világ egyik legjelentősebb nemzetközi pénzügyi központja. A stabilitás és megbízhatóság sikeres kombinációjával Jersey immár közel fél évszázada a világ pénzügyeinek élvonalában tudott maradni. Az a kormányzati elkötelezettség amivel folyamatosan ösztönözték a magas szintű üzleti szolgáltatásokat, valamint a jogi és egyéb szabályozások átfogó infrastruktúrája együttesen szolgálják a befektetők bizalmának elnyerését. Jersey státusa mint Koronagyarmat (Crown Dependency) alkotmányos önkormányzati jogokat és igazságszolgáltatási függetlenséget biztosít a szigetnek. Ezzel egy olyan független nemzetközi pénzügyi központ előnyeit kínálja úgy a vállalkozásoknak, mint a befektetőknek, amely közel van az Egyesült Királysághoz és a kontinentális Európához.

Szabályozás

Jersey,  szabályozási szempontból is az Offshore Pénzügyi Központok élvonalában található. Az OECD Jersey-t felvette az olyan jogrendszerek ‘Fehér listájára’, ahol alapjában megvalósították az OECD által felállított nemzetközileg elfogadott adózási normákat; ezzel elkülönül számos más jogrendszertől, amelyek vagy nem érvényesítették ezeket a normákat, vagy elkötelezték magukat mellettük, de még nem valósították meg azokat. 2009. szeptemberében tette közzé az IMF a legutóbbi felméréséből levont következtetéseit, és Jersey széleskörű elismerést kapott az IMF-től, amely dícsérte Jersey szabályozási és ellenőrzési rendszerének magas színvonalát. A ‘Financial System Stability Assessment Update’ (A Pénzügyi Rendszer Stabilitását Értékelő Frissítés) című jelentés kimondja, hogy Jersey a nemzetközi pénzügyi központok ‘felső kategóriájába tartozik, beleértve a G20 és az EU ilyen központjait is.

Ott ahol összehasonlításokat tehetünk más jogrendszerekkel úgy helyezhetjük mindezt perspektívába ha megállapítjuk, hogy Jersey a FATF 49 általános ajánlásából 44-et alkalmaz, szemben például Nagy-Britanniával (36) és Svájccal (33). Minden pénzügyi vállalkozás a Jersey Financial Services Commission (‘JFSC’) (Jersey Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága) szabályozása alatt működik, mely rendszeresen felkeresi a szabályozott vállalkozások irodáit annak biztosítására, hogy a Szabályozásokat (Regulations) és a Magatartási Kódexet (Codes of Practice) következetesen betartsák. A Bíróságok ugyanakkor továbbra is szigorú ellenőrzést gyakorolnak minden, valamely ügyfél ügyeibe való betekintési próbálkozás felett, és visszautasítanak bármilyen kutakodási akciót akár egy politikai párt, egy adóhatóság vagy egy külföldi bíróság részéről, ha jogellenes tevékenység vagy súlyos csalás alapos gyanúja nélkül kívánnak nyomozni egy személy, vállalat vagy trust után.

Cégformák, entitások

Trust

Alapítvány

Protected Cell Company

Limited Liability Company