főoldalBemutatkozásAdóparadicsomokOffshore bankszámlaDíjak és csomagokPrivate bankingKész cégekGYIKKapcsolatOffshoreBLOG
keresés

Vissza
OFFSHORE.CO Offshore bankszámla FOREX és értékpapír számla

Deviza és értékpapír befektetési számlák

Ügyfeleink főleg három, jól ismert külföldi brókercéget preferálnak, amelyek a következők: OANDA, INTERACTIVE BROKERS és a SAXO BANK. Mindegyik brókercég a saját szabályzata alapján azonosítja az ügyfeleit és kéri be az ehhez szükséges iratokat. A brókercégeknél általában nincs tiltva az offshore cégek és magánalapítványok számla nyitása, amennyiben az ügyfél megfelelően és valós adatokkal azonosítja magát és nem él vissza a a brókercég szabályzatával. Az alábbiakban az egyes cégek sajátosságait ismertetjük.

OANDA

Talán az egyik legnépszerűbb szolgáltatóként, az OANDA könnyen és gyorsan megnyitja a devizakereskedésre használható számlát. A számlanyitáshoz csak néhány papírra van szükség, az alapcsomagba tartozó iratokon túl egy BOARD RESOLUTION-t kell beszerezni, amelynek nem jelentős a költsége. Az OANDA ügyfélszolgálata nagyon gyorsan ellenőrzi a beküldött dokumentumokat, amennyiben nincs probléma az ügyféllel, akkor - tapasztalataink szerint - ez a cég nyitja meg leghamarabba számlákat. Amennyiben 2 000 USD -nél nagyobb összegget nem akar egyszerre elhelyezni a számláján, akkor a PayPal-on keresztül történő befizetés a leggyorsabb, ennél nagyobb összegnél banki tranzakció javasolt.

INTERACTIVE BROKERS

Az IB ügyfeleink körében a második legnépszerűbb külföldi bókercég, amelynek magas színvonalú szolgáltatásait - véleményünk szerint - nem elsősorban kezdő tőzsdézőknek javasolt igénybe venni. A számlanyitáshoz a legtöbb cégiratot beszkennelve kell el küldeni a brókercéghez és szükségük van a meghatalmazottak és az igazgatók személyes iratainak másolatára (útlevél, jogosítvány,lakcímkártya) valamint igazolásra arról, hogy a cég valóban rendelkezik azzala tőkével, amelyet be akar fektetni (bankszámla kivonat). A számla jóváhagyása hosszabb folyamat, általában több kérdést tesz fel a cég és részletesen ellenőrzi az ügyfél által nyújtott adatokat.

SAXO BANK

A nagyobb tőkével kereskedő ügyfeleink választják általában ezt a brókercéget. A kötelező deposit aránylag magas, sokféle termékkel lehet kereskedni és magyar nyelvű ügyfélszoláglat is elérhető, illetve közvetlenül egy magyar brókercégnél is lehet számlát nyitni. A számlnyitás átfutási ideje legalább 10 munkanap.

Cégünk nem ügynöke az említett brókercégeknek és nem nyújt befektetési tanácsadást.

A külföldi bóker cégeknél nyitott számla használatához elengedhetetlen a megfelelő szintű angol nyelv ismeret, mivel elsődlegesen ezen a nyelven folyik a kommunikáció. A brókercég később indoklás nélkül is kötelezheti az ügyfelet a pozició lezárására és a bezárhatja a számlát. Amennyiben már magánszemélyként vagy cég képviselőjeként volt kapcsolata a brókercégekkel és a számláját zárolták, a cég a továbbiakban nem fog Önnek számlát nyitni más cég nevében sem.