főoldalBemutatkozásAdóparadicsomokOffshore bankszámlaDíjak és csomagokPrivate bankingKész cégekGYIKKapcsolatOffshoreBLOG
keresés

Vissza
OFFSHORE.CO Private banking Pénzügyi válság

A hitelválság hatása a privát banki szolgáltatásokra

A másodlagos jelzáloghitel piacon elkezdődőtt és az világ teljes pénzügyi rendszerére átgyűrűző válság kis mértékben érinti a vagyonkezeléssel, privát banki szolgáltatásokkal foglakozó bankokat is.

A kizárólag vagyonkezelési szolgáltatásoakt nyújt pénzintézetek viszont a legkisebb mértékben érintett bankok közé tartoznak mivel nem foglalkoznak hitelkihelyezéssel és általában nem fektettek olyan magas kockázatú termékekbe, alapokba amelyek egy része csődbe ment, illetve értéke szinte lenullázódott.

Partnerbankjaink mindegyike továbbra is stabilan működik, míg a világszinten is jelentős szereplőknél a vagyonkezelési és a hitelezési üzletág szétválasztása kezdődött el. Mindegyik partnerbankunk a betétek jelentős növekedése mellett a portfoliók összetételének jelentős változtatásáról is beszámol. Az elmúlt hónapokban egyre több ügyfél választotta a részvények és részvény alapú befektetés alapok helyett a különböző struktúrált kötvényalapokat, kötvényeket és hagyományos bankbetéteket.

A kizárólag befektetési szolgáltatásokkal foglalkozó bankok jelentős forrásokkal rendelkeznek, ezért az általuk ajánlot betétkamatok jelentősen elmaradhatnak a magyar vagy egyéb, a pénzügyi válság okozta forrásköltség növekedéstől szenvedő bankok által ajánlot "akciós" kamat.