főoldalBemutatkozásAdóparadicsomokOffshore bankszámlaDíjak és csomagokPrivate bankingKész cégekGYIKKapcsolatOffshoreBLOG
keresés

Vissza
OFFSHORE.CO Private banking Liechtenstein

Liechtenstein, mint pénzügyi centrum

Az egyik legkissebb európai államként, a Liechtensteini Nagyhercegség különleges földrajzí, kül és belpolitikai valamint gazdasági hátterének köszönhetően a világ egyik vezető pénzügyi központjává vált. Svájchoz  fűződő szoros kapcsolata, és Európai Gazdasági Közösségbeli tagsága és modern jogrendszere miatt is sok érdekes és vonzó befektetési lehetőséget kínál az értékpapírok, biztosítások, ingatlanok és pénzügyi vagy egyéb instrumentumok területén.

Banki titoktartás

Az 1992 óta alkalmazott szabályozás szerint a banki titoktartás nem csak az engedéllyel rendelkező bankokra, hanem egyéb pénzügyi vállalkozásokra is vonatkoznak. A banki titok fogalma legjobban a Svájci vagy a Luxembourgi előírásokhoz hasonlítható, bár azoknál szigorúbb. Fontos megemlíteni, hogy míg a banki titok kiadása büncselekménynek számít, a törvény nem védi a büncselekménnyel szerzett vagyonra vonatkozó adatokat. 

Adózás

A kamat és a tőkejövedelem adómentes Liechtensteinben. Amennyiben EU tagországban állampolgársággal és állandó lakhellyel rendelkező magánszemélyek befektetésein elért nyereségből a bank forrásadót von le, amit minden személyes adat kiadása nélkül továbbít.