főoldalBemutatkozásAdóparadicsomokOffshore bankszámlaDíjak és csomagokPrivate bankingKész cégekGYIKKapcsolatOffshoreBLOG
keresés

Vissza
OFFSHORE.CO Private banking Ausztria

Privát banki szolgáltatások - Ausztria

A szomszédos ország az egyik legmegfelelőbb helyszín a privát banki szolgáltatások igénybevételére. A Közép és Kelet-európai befektetések iránt érdeklődők kedvelte területe könnyű földrajzi megközelíthetősége és magasan fejlett pénzpiaca miatt. Bécs remek alternatívát nyújt a világ többi pénzpiacával szemben a magyar ügyefeleknek, mivel Budapestről néhány óra alatt elérhető és a magas színvonalú szolgáltatások legtöbb esetben magyar nyelven is igénybe vehetők.

A banktitok Ausztriában az alkotmányos jog, tehát megváltoztatásához kétharmados parlamenti többséget kell elérni egy esetleges szavazáson. A múltban minden politikai párt elkötelezetten támogatta a banki titoktartás szabályainak változatlanságát. Ezt a szabályozást az EU tagjaként 2011-ig tudja fenntartani, azután a más EU tagország állampolgárai által nyitott MAGÁN számlákról az illetékes adóhatóságnak különböző adatokat szolgáltatnak.

A Pénzpiaci Felügyelet (FMA) látja el a bankok, biztosítók és értékpapír kereskedő cégek szabályozását és szigorú ellenőrzését, együttműködve az Osztrák Nemzeti Bankkal (OeNB).

Ausztria kötelezettségeit az EU, valamint EURO övezet tagjaként is az egyik legmegbízhatóbbak köz - AAA -  sorolják a legnagyobb hitelminősítők, bár szembe kell nézni az öregedő társadalom problémájával, ami néhány évtized múlva kihat a hitelminősítésére is. Ez a besorolás a legstabilabb környezetet teremti meg a privát banki szolgáltatásoknak.

Az ország jogi, politikai és pénzügyi rendszere nagyon stabil és sok lehetőséget ad magán és a céges vagyonkezelésének megterevezésre és működtetésére. Bécs mint pénzügyi központ, vonzó helyszín EU és nem EU tag országok állampolgárainak egyaránt, ahol a magas jövedelemmel rendelkező családok is megfelelő jogi és pénzügyi környezetet találnak vagyonuk kezeléséhez.

Ausztriában jelenleg három private banking szolgáltatásokat nyújtó pénzintézettel állunk kapcsolatba, közülük kettő Svájci érdekeltségű. Mindhárom bankban magyar nyelven is beszélő privát bankkárok foglalkoznak a magyar ügyfelekkel. A bankszámla nyitás időigény általában 5 - 15 munkanap, a minimális tőke igény 100 000 EUR, amelyet nem kell egyszerre elhelyezni. Mindhárom banknál a szokásos banki szolgáltatások is igényelhetők - bankkártya, bankgarancia, fedezetes hitel, etc. - de a készpénz mozgás és a kimenő átutalás bizonyos tekintetben korlátozott.